Ce este uleiul cosmetic Squalane si ce beneficii aduce pentru par si ten?

Organismul uman are un sistem propriu cu ajutorul caruia hitrateaza pielea, dar acesta nu functioneaza intotdeauna in paramentii normali, in special odata cu inaintarea in varsta.

Acesta este principalul motiv pentru care pielea si in special tenul necesita hidratare din surse externe.

Un astfel de hidratant care atrage atentia in ultima perioada este Squalane-ul. Acesta copiaza perfect uleiurile naturale ale pielii ceea ce il face un exceptional emolient. Este si un antioxidant natural si are proprietati antitumorale protejandu-ti pielea de efectele cancerigene ale factorilor externi.

Citeste mai departe pentru a afla mai multe despre Squalane, despre cum incetineste imbatranirea pielii, despre cum previne despicarea firelor de par si cum le intareste. Iti vom explica si de unde vine si cum este obtinut.

Squalane-ul se obtine prin hidrogenarea uleiurilor nesaturate in urma acestui proces rezultand uleiuri saturate. Principalele surse ale uleiurilor sunt maslinele, trestia de zahar si taratea de orez. In trecut, se obtinea si din ficat de rechin, dar procesul era foarte costisitor si pretul produsului final era foarte ridicat.  

 

Principalele beneficii ale Squalane-ului

Pielea hidratata este piele sanatoasa, asa ca aplicand cu regularitate uleiul pe piele, Squalane-ul are rezultate spectaculoase.

Antioxidantii din Squalane lupta cu succes impotriva deteriorarii pielii precum si impotriva radicalilor liberi, ambele cauze frecvente ale imbatranirii pielii.

Conform unor studii recente, Squalane-ul poate avea si un puternic efect detoxifiant asupra pielii.

Utilizarea regulata poate ajuta productia de colagen a organismului care, bineinteles, inseamna o piele mai ferma.

 

Beneficiile pentru par

Hidratarea constanta a parului duce la imbunatatirea aspectului acestuia, ii confera stralucire si rezistenta sporita la factori mecanici. Utilizarea regulata protejeaza parul inpotriva multor factori externi.

Mod de utilizare: se aplica direct pe par si se maseaza inainte de clatire.

 

Squalane pentru acnee sau ten gras

Daca ai un ten predispus la acnee sau gras, utilizarea de produse pentru ten poate sa genereze efecte adverse care, de obicei, agraveaza problemele tenului. Vestea buna este ca Squalane-ul este sigur pentru a fi utilizat pentru toate tipurile de piele si in orice conditii.

Este o alternativa excelenta atunci cand alte uleiuri sunt prea grele sau prea grase pentru tenul tau. Cu toate ca este la baza un ulei, acesta nu are aspect de ulei si nu iti va creea o pelicula pe suprata tenului care va bloca porii.

Squalane-ul intra in pori si imbunatateste tenul la nivel celular dar nu se va simtii cleios sau uleios pe suprafata.

Conform unor cercetari recente Squalane-ul are si un efect anti-inflamator asupra pielii, reducand petele rosii si umflaturile.

Un mic sfat: inainte de a aplica Squalane pe fata foloseste o solutie pe baza de apa pentru a curata tenul si a elibera porii.

 

Este Squalane-ul efficient cand ne confruntam cu eczeme?

Cu siguranta, da.

 

Cand cumparati Squalane va rugam sa cumparati uleiuri care sunt 100% derivate din plante. Aceasta metoda este sustenabila si prietenoasa cu mediul.

Comentează

Te rugăm să ai în vedere că toate comentariile trebuie aprobate înainte de publicare